Jak si zařídit harmonickou ložnici ?

Ložnice je místo, kde je to jen naše, je to koutek odpočinku. Místo, kde čerpáme energii po náročném dni. Místo, kam chodíme odpočívat a kde se cítíme v klidu a v bezpečí.

109930-1100x618

 

Pravidlo, na které je dobré myslet, když dojde na řešení rozložení ložnice:

O ložnici platí, že by měla být co nejdále od vchodových dveří, ideálně v co nejklidnějším koutě vašeho domova, to však lze jen v případě, že nebydlíte v garsonce nebo v jednopokojovém bytě – pokud však v garsonce či v jednopokojovém bytě bydlíte - pak se snažte ložnici od vchodových dveří alespoň opticky oddělit. Například paravánem nebo třeba i závěsem…

 

 feng-shui-loznice

 

Potřebuje vaše ložnice trochu pozměnit? Máte pocit, že to není ono? 


Poradíme vám jak vyladit ložnici tak, abyste se tam cítili skvěle !

 

Základem je kvalitní postel – BEZ KOMPROMISŮ !!

To, že v této místnosti nejsou nejdůležitější závěsy nebo noční stolky je Vám asi hned jasné. Stabilní postel s pevným čelem a kvalitní matrací je základ každé ložnice, abyste se cítili perfektně. U postelí platí pravidlo, že velikost postele je lepší zvolit raději trochu větší než, aby byla příliš malá.

_vyr_607Drevena_postel_masiv_buk_LK160                                  413973500_4-201901302222

Jak nábytek rozmístit?

Umístění postele je nejdůležitější – zbytek nábytku rozmístěte podle ní. Postel by měla být umístěná, čelem ke zdi v ideálním případě by měla být přístupná z obou stran. Postel není dobré umístit přímo pod okno a také by se nemělo spát, nohama proti dveřím, díky tomu se budete cítit bezpečněji.

A jak je to se světovými stranami? - Nejlépe se vám bude spát na severojižní ose s hlavou umístěnou na sever. Nad hlavou postele se nedoporučuje mít okno, poličky, dekorace, lampy ani zrcadla.

 

Minimum nábytku a nejlépe žádná elektronika – ideální stav.

Ložnice by měla být co nejčistší a nejvzdušnější. Interiér proto nezahlcujete zbytečným nábytkem a mějte v ložnici opravdu jen to, co potřebujete, tedy postel, noční stolek, případně skříň. Totéž platí pro elektroniku – televize má své místo v obývacím pokoji a v ložnici nemá co dělat.  Poté, co se elektroniky zbavíte, se vám bude mnohem lépe spát!

Náš tip:

Barvy do ložnice volte tlumené a v zemitých odstínech – ideální je bílá, béžová, karamelová nebo hnědá.

 

 

 

Ložnice je místo, kde je čistota na první místě, tedy lepší než koberec je do ložnice podlaha, která se snáze udržuje. Abyste ráno nemuseli bosýma nohama šlapat na studenou podlahu, pořiďte si jen malý kobereček, který v případě potřeby můžete dát jen do pračky a vyprat. 

nocni stolek fermi2                              img.obrazky.cz

 

Nutná je i péče o samotnou postel pokud je postel čalouněná určitě je dobré jednou za čas ji vysát a tím se zbavit prachu, který se do čalounění dostane. U matrací, byste měli pravidelně prát potah a nejlépe i s každým převlékáním ložního prádla matraci otáčet, abyste matraci udrželi co nejdéle v tom nejlepším stavu.

 

Stačí dodržovat těchto pár pravidel, a ve vaší ložnici se vám bude daleko lépe usínat !

 

article

×

Splátková kalkulačka ESSOX