Sedací souprava - dominanta obývacího pokoje

Chcete změnu ?  Stará sedačka je už na odpis ? Ať už zvažujete koupi sedací soupravy z jakéhokoliv důvodu poradíme Vám a přidáme nějaké tipy co se sedaček týče.

Sedací souprava patří k nejoblíbenějším a nejpoužívanějším typům nábytku v domácnosti, jelikož si ji většina z nás pojí právě s chvílemi pohody a odpočinku v rodinném kruhu, sami nebo s přáteli. Mezi hlavní úkoly sedací soupravy patří určitě pohodlnost a vzhled, jelikož sedací souprava je hlavní dominantou obývacího pokoje. To jsou hlavní důvody, proč věnujeme výběru pohovky nemalou pozornost.

V obsáhlé nabídce najdeme sedačky různých tvarů, velikostí, barev i stylů. Díky tomu může mít každý sedací soupravu, přesně podle svých představ a požadavků.
37740-11   37743-9
Typy sedaček:

Typ sedačky se odvíjí hlavně od prostorových možností které máme, osobní preference a potřebného místa co se sezení týče.

K dispozici jsou nejčastěji:

Klasické pohovky - obvykle mají dvě až tři místa k sezení. Provedení je buď bez bočních opěrek na ruce, což jim dodává otevřený a vzdušný vzhled nebo varianty s opěrkami, což jim dodává uzavřený charakter a větší pohodlí. Pohovky se hodí do malých prostor, popřípadě ve velkém prostoru můžete použít dvě a zajistit tak více místa k sezení.

Rohové sedačky ve tvaru L  - obvykle ze dvou sedáků, ke kterým se připojuje jeden prodloužený díl do tvaru „lenošky“ nebo jsou po celé délce opěrky. Modely sedacích souprav ve tvaru L nejčastěji umožňují napojit lenošku / otoman na stranu sedačky, kde to bude vyhovovat právě vám.

Sedačky ve tvaru Unejlepší varianta co se týče počtu míst k sezení. Nejčastěji  můžete usadit až osm osob. Existuje několik variant provedení sedačky ve tvaru U. Obvykle má tento typ sedaček buďto po obou stranách umístěné otomany, nebo na jedné straně otoman a na druhé straně klasické sezení se zádovou opěrkou, nebo sezení se zádovou opěrkou na obou stranách.

Sedací soupravy lze také kombinovat z více kusů sedacího nábytku. Sedačku můžete doplnit například o pohodlné křeslo nebo taburet.

Rozkládací plocha na spaní a úložný prostor ?

Rozkládací sedačky na lůžko jsou velmi praktické. V případě návštěvy, máte hosty kam uložit. Rozložená sedačka poslouží skvěle i k lenošení před televizí nebo si s dětmi uděláte filmový večer a zůstanete spát na sedačce jako malé dobrodružství pro děti.

Úložný prostor přivítá snad každý ten se nejčastěji nachází v otomanu nebo pod hlavní sedací částí. Otevírá se buď vyklápěním, nebo vysouváním. Skvěle poslouží k odkládání polštářů, peřin nebo sezónního oblečení. V závislosti na tom, kolik úložného místa potřebujete, si všímejte zejména jeho velikosti.
1 (2)fasta_136340-1
Zvolte správný rozměr
Sedací soupravy se vyrábějí v nejrůznějších šířkách, výškách a hloubkách. Rozdělit je můžeme do tří kategorií – malé sedačky s délkou do 250 cm, střední sedačky s rozměry od 251 do 298 cm a velké sedačky od 299 cm.

Doporučení: Před výběrem sedací soupravy změřte maximální prostor, kde bude sedačka umístěna.  Základní parametry sedací soupravy si můžete na podlaze označit páskou a tak budete mít přesnou představu jak bude daný rozměr sedět do Vámi zvoleného prostoru a uvidíte, jestli bude kolem ní dostatek prostoru na konferenční stolek, pohodlné sezení a průchod.
Bez názvu
Materiál, barva a styl
Materiál potahu ovlivňuje především životnost a vzhled sedačky. Mezi nejčastější materiály potahů patří především hladké tkaniny jsou příjemné na dotek, působí luxusním dojmem a snadno se udržují. Velurové sedací soupravy se vyznačují hebkým a měkkým povrchem.
Důležitým parametrem při výběru potahu je počet cyklů Martindale. Platí, že čím je toto číslo vyšší, tím je potahový materiál odolnější vůči oděru.

Jen pro představu: tkaniny o hodnotě více než 30 000 Martindale jsou považovány za vysoce odolné, vhodné i pro intenzivně zatěžovaný nábytek.
Přirozenou elegancí a vysokou odolností disponují kožené sedačky, resp. sedací soupravy z přírodní usně. Jejich výhodou je snadná údržba, vhodnost i pro alergiky a nadčasovost.

V případě, že hledáte nadčasovou sedací soupravu, volte neutrální barvy, tedy šedou, hnědou, černou či béžovou. Tyto barvy nikdy nevýjdou z módy a můžete je doplnit pestrobarevnými nebo vzorovanými polštáři. V případě, že má být sedačka v obývacím pokoji hlavní dominantní prvek, můžete zvolit pestré, výrazné a moderní barvy jako například královská modrá, tmavě zelená nebo třeba žlutá.

33577

×

Splátková kalkulačka ESSOX