Obývací pokoj - moderní interiér pro každou domácnost

Moderní design obývacího pokoje se líbí většině z nás. Elegance a funkčnost je úžasná kombinace do každého obývacího pokoje.

V moderním interiéru se obvykle vyskytují pouze nutné prvky, což znamená, že zde nenaleznete robustní obývací stěny a velké množství masivního nábytku, zde nalezneme pouze jednoduchý styl. Typické jsou geometrické tvary lehkost a jednoduchost.
8350065-zelena-pohovka-v-obyvacim-pokoji

Moderní nábytek do obývacího pokoje pro milovníky funkčních řešení

V současné době je velmi oblíbený multifunkční nábytek do obývacího pokoje (například rohové sedací soupravy, pohovky a rozkládací pohovky s funkcí spaní, taburety, které slouží také jako opěrky nohou) a modulární nábytek, jako jsou například konferenční stoly s úložným prostorem.

Úlohu doplňku v moderních obývacích pokojích velmi často plní stylově čalouněná křesla, stejně tak i taburety neobvyklého tvaru a výrazné barvy, které dodají jednoduchému interiéru nádech originality.

Nejlepší volbou jak doladit obývací pokoj k dokonalosti jsou například: závěsy, načechrané koberce do obývacího pokoje, měkké přehozy a dekorativní polštářky. Rostliny v moderních a stylových květináčích jsou naprostou samozřejmostí, jelikož zeleň vždy rozzáří jakýkoliv prostor.

 

Oblíbené moderní styly obývacího pokoje:

Moderní nábytek do obývacího pokoje Může být vyroben jak z masivního dřeva, tak z mnohem levnější dřevotřískové desky pokryté dýhou.

Ať už se jedná o zvolení dřeva nebo dřevotřísky do obývacího pokoje, vždy je dobré myslet na dekorace, jelikož maličkosti a rostliny krásně zútulní místnost.

INDUSTRIÁLNÍ NÁBYTEK / LOFTOVÝ – kombinace dřeva a kovu:

Dřevo je velmi typické pro interiér obývacího pokoje. Nábytek do obývacího pokoje často bývá ve stylu, kdy se jedná o kombinaci dřeva s černým lakovaným kovem, který nahrazuje tradiční nohy stolu a kování skříní.

K tomuto stylu perfektně pasují: čalouněné i kožené pohovky, jednoduché konferenční stolky a komody v kombinaci dřeva a kovu. Obývací pokoj krásně doplní velké stojací lampy. K tomuto typu nábytku se perfektně hodí barevné doplňky, jako jsou dekorativní barevné polštáře, přehozy a deky.

2785d5b911fe6266c3f7b84fd4df26a9

MODERNÍ NÁBYTEK VE VYSOKÉM LESKU:

V moderních interiérech mají nábytkové sestavy do obývacího pokoje velmi často lesklé PVC čela, která odrážejí denní světlo, rozjasňují a opticky zvětšují prostor.

K tomuto stylu perfektně pasují: velurové pohovky, konferenční stolky s vyřezávanými nohami, komody do obývacího pokoje s mřížkovanými dvířky a moderní skleněné vitríny. K tomuto typu nábytku perfektně sedí zlaté a stříbrné doplňky, jako jsou velká dekorativní zrcadla do obývacího pokoje a křišťálové nebo skleněné lustry.

modern-living-room-ideas

 

EKLEKTICKÝ INTERIÉR – originalita na prvním místě

Minimalistický nábytek do obývacího pokoje v eklektickém provedení je také velmi populární mezi těmi, kteří milují originalitu. Hotové nábytkové sestavy do obývacího pokoje jsou zde nahrazeny nábytkem jako skříně, knihovny a komody v různých stylech a vyrobenými z různých materiálů - dřeva, kamene, plastu, proutí a ratanu. Eklektický interiér může být vybaven například recyklovaným nebo rustikálním nábytkem. 

K tomuto stylu perfektně pasují: čalouněné i kožené pohovky. Ideální je také paletový nábytek, který dokonale personalizuje obývací pokoj. Jedná se o styl, který hlavně podtrhuje barvy a originalitu, tedy do tohoto stylu je možné kombinovat jak retro nábytek tak i nové moderní kousky, které je vždy dobré doladit barevnými doplňky jako jsou polštářky, květináče nebo koberce.

Noz-design-interiery-napolnennye-yarkimi-kraskami-pufikhomes-9

Důležitý nábytek, bez kterého se žádný obývací pokoj neobejde ?

Pohodlná sedací souprava - rohová sedací souprava nebo pohovka ?

Rohové sedací soupravy - ideální řešení i pro malý obývací pokoj, protože zabírá méně místa než dvoudílná sedací souprava a zároveň perfektní řešení i pro velké rodiny. Pokud máte velkou rodinu a prostorný obývací pokoj, můžete si pořídit velkou rohovou pohovku. Modely ve tvaru písmene U nebo L poskytnou pohodlí více lidem i v případě, že si budou chtít pohodlně lehnout u tv. Není to však řešení pouze pro velké místnosti, majitelé malých bytů také najdou vhodnou variantu menších rozměrů a jednoduššího tvaru písmene L nebo I. 

Sedací soupravy často bývají doplněny i rozkládací části, kdy může pohovka sloužit i jako postel, takže obývací pokoj získává zároveň funkci pokoje pro hosty s místem na spaní pro několik lidí.

121-0423_016_stockholm_1200xpicid_771558_type_color_image

Obývací stěna - jaké obývací stěny ladí do módního uspořádání obývacího pokoje?

Moderní obývací stěny se objevují v domácnostech stále častěji. Jsou mimořádně funkční, protože poskytují dostatek úložného prostoru. Také nevypadají jako masivní, těžký blok jako tomu bývalo kdysi, ale jsou opticky lehké a originální.

Obývací stěny zajišťují vizuální jednotnost v obývacím pokoji a usnadňují jeho uspořádání. Obvykle je můžete zakoupit jako celek nebo si sestavit vlastní obývací sestavu a volně tak doplňovat jednotlivé prvky.

Mezi modulární sestavy nejčastěji patří regály do obývacího pokoje, šatní skříně, komody, vitríny, police, závěsné skřínky a TV stolky.
Moderní nábytek tohoto typu může mít také vestavěné LED osvětlení a další nábytkové doplňky.

V obývacím pokoji nesmí chybět TV, kterou je zapotřebí umístit buďto na televizní stolek nebo zavěsit na stěnu. V obou případech je potřeba dbát na kvalitu. 

V případě, že volíte zavěšení na stěnu, je potřeba dobře zvážit zda stěna, na které bude zavěšena televize je kvalitní a unese tíhu televizoru, jako další potřebný prvek je televizní držák na TV, u kterého je potřeba zjistit nosnost, aby Vám udržel Vámi zvolený televizor. 

Jednodušší umístění televizoru je na televizní stolek - jedná se o kombinace zásuvek, otevřených polic nebo polic zakrytých dvířky. Televizní stolky mají často ve stěnách připravené otvory pro kabely, proto můžete umístit set-top box, přehrávač nebo tuner z domácího kina bez dalšího vrtání.

     obyvaci-stena-light                                   l610de4ae7e37b

Konferenční stolek:

I ta nejpohodlnější sedací souprava a krásný nábytek nevytvoří dokonalý obývací pokoj bez konferenčního stolku do obývacího pokoje.

Konferenční stolek je umístěn vždy před sedací soupravou nebo pohovkou, abychom mohli hostům snadno podávat kávu, zákusek nebo občerstvení. Nyní jsou velmi oblíbené konferenční stolky s úložným prostorem, kde je možnost umístit noviny, časopisy nebo potřebné věci pro Vás

dubovy-konferencni-stolek-cova pp27657-97-1_-1_-1_352845
 

×

Splátková kalkulačka ESSOX