Dětské postele: Jak vybrat tu správnou pro dětské království

Víte, že správný výběr postele je klíčový pro zdravý a pohodlný spánek Vašeho dítěte? Pokud hledáte ideální dětskou postel, která perfektně vyhovuje všem Vašim potřebám, jste na správném místě! Chápeme, že dětská postel musí splňovat nejen bezpečnostní normy, ale také být funkční a designově atraktivní, proto jsme pro vás připravili tento článek, který se zaměřuje na výběr ideální postele do dětského pokoje. Přinášíme Vám užitečné rady a tipy, které Vám usnadní rozhodování a pomohou Vám vybrat postel, která bude dokonale vyhovovat potřebám Vašeho dítěte.

Vaše dítě si zaslouží jen to nejlepší, a my Vám rádi pomůžeme toho dosáhnout.

VÝBĚR VHODNÉ VELIKOSTI DĚTSKÉ POSTELE

Prvním a zásadním krokem při výběru dětské postele je zohlednění růstových potřeb Vašeho dítěte. Každý rodič si přeje, aby jeho potomek měl zdravý a pohodlný spánek, a správná velikost postele je klíčová pro dosažení tohoto cíle.

Růstové potřeby dítěte

Při výběru postele je důležité vzít v úvahu věk Vašeho dítěte a jeho fyzický vývoj. Malé děti obvykle potřebují menší postele, které jim poskytnou bezpečné a útulné místo pro odpočinek. S růstem a vývojem Vašeho dítěte se však mění i jeho potřeby. Dospívající teenager může vyžadovat větší postel, která mu poskytne dostatečný prostor pro spánek a odpočinek.

Existují obecná doporučení odborníků, která Vám mohou pomoci při volbě správné velikosti postele pro dítě. Například pro batolata se obvykle doporučují postele o rozměru 60 cm x 120 - 140 cm, zatímco pro starší děti a teenagery mohou být vhodnější postele o rozměru 90 cm x 200 cm. Je však důležité si uvědomit, že každé dítě je jedinečné, a proto je vhodné přizpůsobit velikost postele jeho individuálním potřebám.


Dětská masivní postýlka Bobík
Postel z masivu Klaudie 90 x 200 cm

Dostupný prostor v dětském pokoji

Před zakoupením postele je nezbytné provést důkladné měření a zhodnocení volného místa v dětském pokoji. Zjistěte, kolik prostoru máte k dispozici pro umístění postele. Zohledněte také další nábytek, který je v dětském pokoji umístěn, jako jsou skříně, stoly nebo herní zóny. Tímto způsobem zajistíte, že postel se vejde do prostoru a neomezuje pohyb dítěte v místnosti.

Pokud je prostor v dětském pokoji omezený, existují různé způsoby, jak optimalizovat dostupný prostor a umístit postel efektivně.

Například můžete zvážit výškově nastavitelnou postel, která umožní využít i prostor pod postelí jako úložný prostor. Další možností je vybrat postel s vestavěnými úložnými prostory nebo postel patrovou.


Šuplík pod postel může sloužit jako úložný prostor

 

Postel Marcinek s vestavěnými úložnými prostory
Patrová postel z masivu Anabel

VHODNÁ VELIKOST MATRACE

Kromě samotné velikosti postele je také důležité vybrat vhodnou velikost matrace. Matrace by měla být dostatečně prostorná, aby dítě mělo dostatek místa pro pohyb a pohodlný spánek. Zkontrolujte, zda rozměry postele odpovídají standartním rozměrům matrací dostupných na trhu.

Volba matrace s ohledem na zdravý spánek dítěte

Při výběru matrace se zaměřte také na její kvalitu a podporu zdravého spánku. Vhodná matrace by měla poskytovat dostatečnou oporu páteři dítěte a přizpůsobovat se jeho tělu. Zvažte možnosti, jako jsou matrace s anatomickým tvarem, odpružením nebo různými vrstvami pro optimální pohodlí.

Matrace MEDICAL
Matrace SUPERFLEX

BEZPEČNOST A ROBUSTNOST POSTELE 

Při výběru postele pro vaše dítě je bezpečnost jedním z nejdůležitějších kritérií. Chcete, aby vaše dítě spalo v bezpečném a chráněném prostředí, a proto je důležité zohlednit faktory týkající se stability a bezpečnosti postele. 

Stabilita a pevnost konstrukce

Základem stabilní a pevné postele je kvalitní materiál a precizní provedení konstrukce. V našem eshopu nabízíme postele vyrobené z kvalitních a odolných materiálů, které jsou navrženy tak, aby vydržely dlouhodobé používání. Masivní dřevěné postele nebo kov jsou často preferovanými materiály, které poskytují stabilitu a pevnost postele.


Dětská postel z masivu BOHOUŠEK


Dětská postel z masivu EDÍK

Ochrana před pády

Ochrana před pády je důležitým aspektem při výběru postele pro děti. Mnoho postelí je vybaveno zábranami, které brání dítěti vypadnout z postele během spánku. Zkontrolujte, zda jsou zábrany dostatečně vysoké a pevně připevněné. Zaoblené hrany postele mohou také přispět k bezpečnosti postele.


Dětská postel z masivu IRINA s ochrannou bariérkou

Dětská postel z masivu FIGARO s ochrannou bariérkou

VYUŽITELNOST POSTELE I MIMO SPÁNEK

Možnosti využití postele pro hraní nebo učení

Postel v dětském pokoji by měla být místem nejen pro spánek, ale také pro další aktivity, jako je hraní nebo učení.

Hledáte postel, která bude více než jen místem pro spánek? Patrové postele mohou nabídnout praktické řešení. Tyto typy postelí umožňují snadno transformovat postel na jiný funkční prostor, jako je herní koutek, pracovní stůl nebo úložný prostor. To je skvělé pro dětský pokoj s omezeným prostorem nebo pokud chcete maximalizovat využití prostoru.

Designové možnosti

Design postele je důležitým faktorem při vytváření příjemného a inspirativního prostoru pro Vaše dítě.

Můžete vybrat postel s oblíbenými postavami z pohádek, motivy zvířátek nebo abstraktními vzory. Výběrem vhodného designu můžete vytvořit prostor, který bude dítěti přinášet radost a podporovat jeho kreativitu.


Postel EDA ve tvaru domečku

Postel 160/80 kočička 

Možnost personalizace postele

Personalizace postele je další možností, jak přizpůsobit prostor potřebám a přání Vašeho dítěte.

Nabízíme možnost vybrat si například jeho jméno nebo oblíbený obrázek, který bude umístěn nad postelí. Tímto způsobem se postel stane unikátním a osobním místem pro Vaše dítě.

SNADNÁ ÚDRŽBA MATERIÁLŮ

Materiály vhodné pro snadnou údržbu

Výběr správných materiálů je klíčový pro snadnou údržbu postele. Oblíbené jsou odolné dřevěné konstrukce, které jsou snadno čistitelné.

Ochrana postele proti skvrnám a alergenům

Kromě snadné údržby je také důležité chránit postel proti skvrnám a alergenům. Doporučujeme používat ochranné povlečení nebo matrace s odolným povrchem, které odolávají skvrnám a snižují pronikání alergenů jako jsou roztoči. Tím zajistíte, že postel zůstane čistá a bezpečná pro Vaše dítě.

Častá výměna povlečení a čištění matrace

Pravidelná výměna povlečení a čištění matrace jsou důležité pro udržení čistoty postele. Doporučujeme prát povlečení alespoň jednou týdně a čistit matraci pravidelně podle pokynů výrobce. Tím zajistíte, že postel bude vždy svěží, čistá a příjemná pro spánek Vašeho dítěte.

Vybrat perfektní postel do dětského pokoje může být náročný úkol, ale s naší pomocí je to snadné.

V našem eshopu najdete široký výběr kvalitních, bezpečných a designově atraktivních postelí pro děti. Nenechte nic náhodě a vyberte postel, která splňuje všechny potřeby vašeho dítěte. Nechte se inspirovat naší nabídkou a objevte perfektní postel, která bude harmonicky ladit s interiérem dětského pokoje.

×

Splátková kalkulačka ESSOX