S batoletem k moři – jak si dovolenou užít a nezbláznit se ?

Dovolená s kojenci a batolaty není dnes už nic nereálného nebo neobvyklého. Stačí pouze vybrat tu správnou destinaci. V případě, že chcete cestovat do exotiky je určitě dobré myslet na teplotní rozdíly, tak aby dítě nebylo vystaveno přílišnému teplotnímu rozdílu. Dobré je tedy zvolit destinaci takovou, kde je sice teplo, ale aby byla teplota pro dítě přijatelná a nebude tak vystaveno vysokým teplotám po celou dobu dovolené.

Společná dovolená u moře je pro rodiče hlavně spojená s odpočinkem od klasického stereotypu, ale co je ještě víc, tak to jsou krásné zážitky při společném koupání, dovádění na plážích a strávené chvíle pohody jako rodina. Tohle je ta krásná část, na kterou myslíme při rozhodování se ohledně dovolené, ale také nás čeká i mnoho otázek co se musí zařídit a na co nezapomenout a hlavně kam jet, aby si to i malé dítě užilo a bylo spokojené.
little-girl-with-fresh-cocktail-swimming-pool-summer-day_107592-218

Přinášíme Vám pár tipů jak si dovolenou užít a nezbláznit se !!

Jak vybrat tu správnou destinaci a ubytování ?

Při výběru se orientujte i podle teploty v cílové destinace. Vnímejte, jak vaše dítě zvládá tropické teploty u nás a podle toho se rozhodujte, zda navštívit spíš Turecko nebo Chorvatsko. 

Při výběru destinace si nejdřív promyslete, co od dovolené vlastně očekáváte. V případě, že chcete jen odpočívat a vůbec nic neřešit (kromě dítěte), zajistěte si hotel. Jen je potřeba se ujistit, že malé děti jsou ve vámi vybraném hotelu vítány. Plusem bývá i vybavení hotelu, kde je například dětský koutek nebo herna, případně i animační program pro starší děti.

V případě, že dáváte přednost domáckému apartmánu, určitě si předem zjistěte, jaké vybavení pro děti v apartmánu mají (dětská postýlka, jídelní židlička, mikrovlnka na ohřátí příkrmů).

Letadlo ? 

Délka prvního letu se doporučuje maximálně 3 hodiny. Ideální jsou 2 hodiny. S kočárkem můžete dojet až přímo ke vstupu do letadla. Tam ho odevzdáte a v cílové destinaci ho dostanete buď hned u výstupu z letadla anebo až spolu se zavazadly. Při přistávání pokud možno kojte nebo dejte dítěti napít. Pokud nebude mít žízeň, tak mu dejte nějaké jídlo, aby polykalo. Pokud se Vám do něho nepodaří dostat ani tekutiny ani jídlo, nestresujte se, některým dětem tlak nedělá problém.

Transfer z letiště ? 

Ubytování je dobré vybrat s dojezdem od letiště co nejblíže– dojezd maximálně 45 minut. Dítě může být z letadla unavené a nevrlé a tak se mu už nebude chtít znovu dlouho sedět a cestovat. Tedy určitě doporučujeme myslet na to, že cesta do hotelu by neměla být už nijak náročná pro dítě a proto zkuste omezit dojezd na hotel na miminum.

Pláž ? 

Ideální variantou je, aby byla pláž hned u hotelu. Není úplně ideální, aby byla pláž například oddělena od komplexu cestou. Pláž je pro děti nejlepší písčitá, široká a dlouhá. S postupným sestupem do moře.

Pokud Vaše dítě už leze, není dobré jet k moři, když jsou ve vybrané destinaci už vysoké teploty, protože představa ideálu, kdy si Vaše dítě bude hrát s pískem a pěkně si po něm bude lozit, je nereálná. Písek bývá velmi rozpálený, takže si po něm lozit ani nebude moct.

Bazén ? 

Určitě se jedná o velmi dobrý a plusový bod v ubytování, jelikož některé děti se bojí moře a tak budete mít náhradní variantu i pro tento případ, kdyby problém s mořem nastal a nebo alespoň variantu pro případně zpestření.

Jídlo ? 

Nejlepší variantou je all inclusive a tak nemusíte řešit vůbec nic. Případně alespoň polopenze. Pokud si budete vařit sami anebo budete mít polopenzi, je dobré mít v blízkosti ubytování obchod s potravinami.

Tipy pro pohodovou dovolenou:

  • Hračky, knížky, pohádky (pro batolata video písničky) na mobilu a jídlo pro dítě do letadla.
  • Pro miminka nezapomeňte do letadla deku a teplejší oblečení - během letu bývá chladněji. 
  • Ergonomické nosítko – perfektní na letiště, do letadla.
  • Triko nebo obleček s UV filtrem.
  • Základní léky, dětskou lékárničku, dětský opalovací krém s vysokým faktorem, aloe vera gel, repelent.
  • Klobouček se šňůrkami či zapínáním pod krkem (na pláži často fouká a tak čepička dítěti neuletí).
  • Malý nafukovací nebo skládací bazének (pokud máte dítě do jednoho roku).
  • Na pláž je dobré mít pro dítě lopatku a hrabky a nějaký kbelík.
  • Chůvičku s co nejdelším dosahem 



Nestresujte se a Vaší dovolenou si naplno užijte !! :-)

baby-girl-sitting-suitcase-floor-with-empty-background_87414-5006

×

Splátková kalkulačka ESSOX